de scheepswerf

Boulamis

Boulamis is de Jeu de boules vereniging uit Bunschoten-Spakenburg, een oud vissersdorpje gelegen aan het Eemmeer, 10 kilometer ten noorden van Amersfoort. De vereniging bestaat sinds november 1995 en is aangesloten bij District Midden van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).
Er zijn ca 90 personen lid van Boulamis met een evenredige verdeling tussen mannen en vrouwen. Boulamis speelt met een aantal teams mee in regionale en landelijke competities.
We organiseren 4 toernooien per jaar.
Ons Fish Partners Visbak toernooi in september trekt ruim 100 spelers uit heel Nederland.

speelterrein

Boulodrome

We spelen sinds oktober 2010 in het mooiste Boulodrome van Nederland: Het Heinen en Hopman Boulodrome. Dit boulodrome bevat 16 binnenbanen,verdeeld over twee hallen, en een ruime kantine. Deze banen (15m x 3m) bestaan uit een toplaag van grof en fijn grind.
De kleine hal is rolstoel vriendelijk gebouwd. Dit sportcomplex is gebouwd door de firma Hardeman en kon gerealiseerd worden door de medewerking en financiele steun van de gemeente Bunschoten, de Rabobank, een aantal plaatselijke bedrijven en niet te vergeten een groot aantal enthousiaste vrijwilligers.

binnen

Faciliteiten

Naast het boulodrome hebben we ook de beschikking over 22 buitenbanen en een groot terras waarop het in de lente en zomer goed toeven is onder het genot van een hapje en drankje uit onze goed geoutilleerde kantine. Ook is er een invaliden toilet aanwezig.
Omdat we de beschikking hebben over zowel binnen- als buitenbanen, kunnen we het hele jaar door spelen.

Er zijn ruime mogelijkheden om te parkeren.
In de kantine kan alleen contant betaald worden.

Spelregels in een notedop

Bij Boulamis spelen we pétanque. Hierbij gooi je afhankelijk van de team samenstelling (2 of 3 personen), resp 3 of 2 stalen ballen (de boules) naar een klein houten balletje, de but genoemd, die tussen de 6 en 10 meter van de startpositie (cirkel) op de baan ligt.
Het is vervolgens aan de tegenpartij om een boule dichterbij de but te spelen of de boule van de tegenstander te verwijderen door deze weg te schieten.
Als alle 12 ballen gespeeld zijn wordt het aantal punten bepaald. Het aantal boules van een team dat dichterbij de but ligt t.o.v de eerste bal van de tegenstander, is het aantal punten. De partij die het eerst 13 punten behaald, is de winnaar. Gelijkspel is niet mogelijk!

Training

In de wintermaanden organiseren we ook trainingen voor zowel beginners als gevorderden, verzorgt door gekwalificeerde externe trainers.
Heb je nog geen Jeu de boules ballen, maar wil je toch eens meedoen ? Geen enkel probleem. Je bent van harte welkom om eens te komen kijken op onze vrije speelmiddagen op de woensdag en zaterdag vanaf 13.00.
Er zijn voldoende ballen aanwezig om mee te kunnen spelen.Ook kunnen we je goed adviseren bij de aankoop van je eigen set jeu de boules ballen en materiaal.

Arrangementen

Het Boulodrome kan gehuurd worden voor personeelfeesten en andere gelegenheden. Voorwaarde is wel dat er pétanque gespeeld wordt. Meer inlichtingen kunt u via het contact formulier krijgen bij het bestuurslid Bar- en evenementen. De minimale grootte voor een gezelschap is 30. Het complex is niet beschikbaar op de reguliere (competitie) speelmiddagen en - avonden en niet op zondag. Wij doen zaken met een aantal vaste catering bedrijven voor de verzorging van een buffet/BBQ.
Het is daarnaast niet toegestaan zelf meegebrachte drank of eten te serveren. Wij zorgen zelf voor bar personeel.
Heeft u speciale wensen ? Er is veel mogelijk.

Lid worden?

En als je dan een paar keer pétanque gespeeld hebt en je enthousiast geworden bent, komt het moment dat je lid wilt worden van de bloeiende en gezellig vereniging Boulamis.
Het Boulamis lidmaatschap kost Eur 87,50 per jaar. Hierbij komt dan nog een verplichte licentie bij de bond. Deze bedraagt Eur 22,50. Samen Eur 110 per jaar. Contributie NJBB loopt van 1 jan t/m 31 dec. Aanmelden als lid kan via de menu optie 'Lid worden?' onder de kop 'Vereniging'.

Adres

Heinen en Hopman Boulodrome
Sportpark de Vinken
De Kronkels 12B (geen postadres)
3752 LM Bunschoten-Spakenburg
Tel. 06 14561509 (tijdens openingstijden)

Openingstijden :

  • Dinsdag- en donderdagavond :
    19:00 - 23:00 Alleen leden
  • Woensdag en - zaterdagmiddag :
    13:00 - 18:00 Hussel

De hussel is een spelvorm waarbij je voor iedere wedstrijd via loting wordt gekoppeld aan een andere speler.

  • Tijdens regionale en interne competitie avonden (di+do) streven we ernaar altijd een aantal banen vrij te houden voor recreanten.
  • Dit geldt niet voor alle dinsdagen en donderdagen. Zie voor de data de kalender op deze website.
  • Op zaterdag - en woensdagmiddag spelen we altijd in husselvorm. Deze is voor iedereen vrij toegankelijk. Deelname € 1,00 voor leden en € 3,00 voor niet leden